Pengikut

Jumaat, 24 Jun 2011

POSTING TIME !!!!

seda tak seda .. sue skang da sem 3 ..
alhamdulillah .. sue masih kukuh dan teguh bediri blaja kat CITY UNIVERSITY COLLEGE nii ..

kami kan student nurse .. tiap2 semester kami kene pegi posting ...
time mule2 dapat posting mase sue semester 1 ... punyer laah excited nak pergi posting !

TAPI sekarang nii ... bile dah semester 3 ..
kami dengga jee perkataan "POSTING" kami pun akan jawab "ALAAAAAARRHHHH  !!! "

huhuhuh... kami bukan malas .. tapi keadaan kat tempat posting tuu .. kurang selese laah .
pee lagi .. bile posting ,.. sue ngan geng2 sue mule renggang ... "tak suke ! tak suke !"

TAPI time2 posting nii lah ... banyak kenangan SUKA DUKA yang kita dapat ...
tak percaya ??? haaaa.... cube tanggok gamba yang sue masukkan nii :)

GAMBAR SEMESTER 1 :

weda .. sue .. besa ..

sue pakai mask .. tok elak dari kene jangkitan :)

nii laah suasane kat ward yang sue jage .

mase tok take over report dari staff nurse .

SELAMAT DATANG !!!
kami laah .. kepale besa lam ward nih .. 

mase tok posing bersame TEAM & CI tercinta 

hahaha ... kami memang nakal2 orang nye ..
tapi kami nii still bertanggungjawab tau ..

sempat lagi ambik gamba time nak wat dressing .



teruk kan luke pesakit nii ???
kesian pesakit nii ...
nii laah . kaki yang sue kene wat dressing ..
cuci jangan tak cuci !!
SAMPAI HILANG SEMUA KARAT ~~~ 

yeeahhh ! hahahaha ..


kawan sue yang sekepale otak lam ward ..
RINDU nak posting ngan korang lagi .

ini lah muka HERO & HEROIN WARD ORTHOPEDIK MALE
MARK ... SUE ... MARIO  

GAMBAR SEMESTER 2 : POSTING DI PANGKALAN  TENTERA UDARA DIRAJA SUBANG .


jeng2 !!! haa ... ni time posting tau ...
jangan salah sangke .
dan jangan JELEZ :P



membe satu kepale time posting ,
hahaha ,,, tengok ! habis leader kami BULI !!
hambeeeekk kau !


"hello , selamat pagi . ye , farmasi disini . ade yg boley saye bantu ? "
waaaahhh !! rindu nyer nak angkat call then ckp cam tu .... (^_^)



semase bertugas di makmal ..
*buat blood test
*buat urine test
*buat glucose test
macam2 test  laah yang kami buat dan blaja .

ni salah sorang staff kat rumah sakit angkatan tentere  subang .
name diye kak wawa ,, diye baik sesangat . dan diye rapat dengan kami

nii gamba sue tengah buat test HIV .
hasil test ... semue nye negative , :)


HAAA !!! DAH TENGOK KAN MASE KAMI RAJEN BUAT KEJE ??? 
JOM TENGOK TIME KAMI CURI2 TULANG PULAK ... HAHAHAH 

kami memang sehati sejiwe ,,
nampak tak ?? kalo nak curi tulang . kene lah ramai2 .
kalo kene tanggap pun ramai2 gak .. huhuhu :P
haaaa.... tengok ! kami curi tulang dengan staff kat sane tau .
hihihihi .. nakal kan ??
abiss semue staff kami ajak uri tulang .. :)

haaa .. ni gamba bersame staff yang rapat & baik ngan kami 
SETIAP PERTEMUAN MESTI ADE PERPISAHAN RIGHT ???? 
SETELaH SEBULAN LEBIH KAMI POSTING DEKAT RSAT ... 
MAKA TIBA LAH SAAT KAMI TOK BERPISAH DENGAN SEMUE STAFF RSAT .
NANTI MESTI SUE RINDU NGAN SEMUE KENANGAN KAT SANE ... 

jamuan perpisahan dari pihak RSAT  untuk kami .
terharu sesangat ... 
SELAMAT TINGGAL RUMAH SAKIT ANGKATAN TENTERA UDARA SUBANG !!
kami sentiase merindukan tempat ni dan semue staff yang baik2 dengan kami .
dan tak lupa juga .. terima kasih untuk segala tunjuk ajar yg dah diberikan .


HAAA ... tu lah antare gamba yg sempat sue masukkan ...
padehal ade banyak lagi gamba yg tak sempat nak masukkan ..
NAMPAK TAK ??? BANYAK kan pengalaman kaMI .. 
huhuuh :)

AKHIR KATA ... SAYA BERBANGGA MENJADI STUDENT NURSE .



























JADI DIRI SENDIRI ITU LEBIH BAIK :) ^_^

Tiada ulasan: